Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 16. 11. 2018, smo na šoli izvedli projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Namen projekta je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Zajtrkovali smo: črni kruh (Pekarna Bistrica), maslo (Ljubljanske mlekarne), med (Čebelarstvo Pislak Bali), nehomogenizirano mleko – ekološka pridelava (kmetija Kukenberger), jabolka – (dobavitelj Gea produkt).

Zajtrk je potekal po naslednjem razporedu:

ob 8. 00 učenci 6., 7., 8. in  9. razreda: v jedilnici šole;

ob 8. 20 učenci 1, 2., 3. in 4. razreda: v jedilnici šole;

ob 8. 20 učenci 5. a in 5. b razreda: v učilnicah.

Spremljevalne aktivnosti:

– obravnavane vsebine Tradicionalni slovenski zajtrk in pomen lokalno pridelane hrane pri vseh predmetih,

– petje in igranje na harmoniko: Lojze Slak: Čebelar. Na harmoniko je igral Jan Okorn.

 

Avatar

Avtor: Vesna Rajar

Deli na