Med nami so nadarjeni mladi pesniki

Na šoli je mnogo ustvarjalno nadarjenih otrok, med njimi tudi pesniško. Naši učenci, Matija Bagon, Eva Kopač, Filip Zupančič, Sara Zupančič, Zala Zupančič, Ivana Curk, Neža Jarm in Ana Šadl, so z lastnimi pesmimi sodelovali na 6. literarnem natečaju Pavčkove vitice, ki ga tradicionalno organizira OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči. Na natečaj je skupno prispelo več kot 300 pesmi, ki so jih napisali osnovnošolci s kar 24 osnovnih šol. Med njimi je komisija izbrala najboljše tri pesmi avtorjev iz vsake triade.

Med nagrajence se je uvrstila tudi pesem učenke Zale Zupančič z naslovom Nima ideje, ki je nastala pod mentorstvom učiteljice Olge Podpadec. Vsem sodelujočim mladim pesnikom se zahvaljujemo za sodelovanje in jim želimo še mnogo pesniških navdihov.

Več o dogajanju ob podelitvi priznanj najboljšim pesnikom na zaključni prireditvi natečaja, ki je potekala 21. 10. 2019, si lahko pogledate tudi na spletni strani: https://www.dolenjskilist.si/2019/10/22/227304/novice/dolenjska/Ne_drzi_da_otroci_ne_marajo_poezije/

Avatar

Avtor: Suzana Jefim

Deli na