Na Osnovni šoli Veliki Gaber smo imeli v četrtek, 22. aprila 2021, eko dan, da bi se na dan Zemlje spomnili, da smo mi odgovorni za naravo.  Za okolje smo poskrbeli na različne načine.

Deveti razred je obnovil klopi, pri tem so pomagali tudi drugi učenci osmega razreda. Nekateri so uredili še okolico otroškega igrišča in na novo položili plošče. Osmi razred je naredil čutno pot ter očistil atletsko stezo in šolski vrt. Sedmi razred je izdelal talne igre (ristanc), nekateri pa so presajali rastline. Šesti razred je pomagal pri izdelavi čutne poti, nekateri pa so šivali okolju prijazne vreče iz blaga. Oba peta razreda sta se šla pozabavat v gozd, da bi ga še malo bolj podrobno spoznali. Četrti razred se je prav tako podal na sprehod po gozdu, da bi začutili naravo. Učenci tretjega razreda so presajali lončnice in raziskovali gozd.  V drugem razredu so postali mladi zeliščarji. Najmlajši učenci pa so spoznali reko Temenico. Skupine učencev iz višjih razredov so skrbele za naravo tako, da so pobirali smeti po okoliških krajih.

Naš namen tega dne je bil, da smo prispevali nekaj k okolici naše šole in se pri tem še kaj novega naučili. Vemo, da lahko prav vsak kaj naredi za ohranjanje narave. Mi se bomo potrudili. Kaj pa vi?

Katarina Žefran, Monika Lah, 6. a

Related Images:

Dostopnost