Spoštovani starši in učenci.

Čeprav razmere ne dopuščajo, da bi bila šola polna otrok, vseeno ne počivamo. Naslednji teden se bo na šoli še posebej veliko dogajalo. Stopili smo v praznični december in prav je, da se vsaj sedaj spomnimo na ljudi, ki ne bodo mogli praznovati tako kot mi. 


Skupnost učencev šole vas vljudno vabi k sodelovanju pri sledečih decembrskih aktivnostih:

  • okna šole bomo okrasili s prazničnimi snežinkami v obliki krogov, na katerih je na eni strani narisana zimska ilustracija, na drugi pa lepa želja;
  • napisali bomo pisma starostnikom in jih v sodelovanju z Društvom upokojencev poslali na naslove starejših ljudi v naših krajih;
  • zbirali bomo sestavine za praznične dobrote in drugo hrano z daljšim rokom uporabe ter jo odpeljali družini v stiski, katerih otroci obiskujejo našo šolo.

Za namen humanitarne akcije pomoči družini je predsednica skupnosti učencev Tara Zakotnik posnela kratek nagovor:


Ker želimo, da bi pomagali družini, ki res potrebuje pomoč, vas prosimo, da sporočite družino (v kolikor jo poznate), ki bi po vašem mnenju potrebovala pomoč oz. sporočite, če ste se v stiski znašli vi. Predlog lahko sporočite na tel. 07 34 88 111 (Andreja Jaklič) ali po e-pošti na andreja.jaklic@os-velikigaber.si. Zaradi zaščite podatkov otrok bosta za izbor družine vedela le svetovalna delavka in g. ravnatelj, ter, seveda, izbrana družina.


Vaš prispevek (okraske, pisma, hrano) bomo z veseljem sprejeli pri oknu knjižnice v sredo, 9. 12. 2020, med 8.30 in 12.00 ter v četrtek, 10. 12. 2020, med 13.30 in 16.30.

V tem času bo knjižnica odprta tudi za izposojo, vendar bo zaradi vseh aktivnosti izposoja nekoliko otežena oz. bo potrebno na izposojo malo počakati. Prosimo vas, da po knjige pridete nekoliko kasneje in ne takoj na začetku odprtja, da jih lahko lažje pripravimo.

Izposoja bo potekala enako kot doslej – vaše želje predhodno sporočite po e-pošti na andreja.jaklic@os-velikigaber.si,  tokrat s pripisom dneva obiska (sreda ali četrtek).

Želimo vam prijeten praznični december. Razmere niso najlepše, a morda je ravno zato letos priložnost, da imamo brez predpraznične evforije več časa za svoje najbližje.

Andreja Jaklič,

mentorica skupnosti učencev

Related Images:

Dostopnost