FIJU, FIJU, FIJUJU,

KDO IGRA TAKO LEPO,

FIJU, FIJU, FIJUJU,

UGANITE KDO JE TO?

V nedeljo, 21. 3. 2021, smo obeležili dva posebna dneva- Mednarodni dan gozdov in Svetovni dan lutk.

Letošnje geslo se glasi: »Obnova in nega gozdov: pot do zdravja in dobrega počutja.« Tudi mi skrbimo, da se v gozdu dobro počutimo, predvsem pa zanj skrbimo, ga negujemo ter ozaveščali ostale o trajnostni rabi gozdov.

V ta namen smo v Vrtcu SONČNICA , v oddelku Balončki cel teden preživeli v gozdu, v družbi gozdnega palčka Muzikanta. Skupaj z njim pa smo v gozdu iskali izgubljeno piščalko. Pa ne samo to! Skupaj smo telovadili, igrali na palčke in na »drevesa«, si urejali naš kotiček v gozdu in pekli piškote za mamico in očka. Da pa bo našemu palčku v gozdu še bolj prijetno, smo mu pomagali izdelati čisto pravo hiško. Preživeli smo res lep gozdni teden.

Starejši otroci oddelkov Škratki, Žoge, Želodki in Gusarji pa smo se družili z lutko Greto, varuhinjo gozda. Spoznali smo zgodbo Greta in velikani, izdelovali gozdne inštrumente iz naravnih materialov, se igrali igro Od semena do drevesa, izdelovali palčke iz palčk in metle iz vejic, gozd spremenili v olimpijski stadion; korenine so postale ovire, stezice tekaške poti, veje gozdni trampolin. Gozd nam nudi veselje, radost, zdravje, učenje ter sprostitev, koncentracijo …

Strokovne delavke vrtca Sončnica pri OŠ Veliki Gaber

Related Images:

Dostopnost